Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Σηφουνάκης, σε συνέντευξη του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφέρθηκε στο όλο ζήτημα για την εφαρμογή και τις συνέπειες του νόμου της Αυτοδιοίκησης στο νησί της Λέσβου, και επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ήταν λάθος η αρχή “ένα νησί – ένας δήμος” που ίσχυσε το 2010 με το νόμο του Καλλικράτη - κάτι που από τότε είχα επισημάνει χωρίς όμως να εισακουσθώ» και τόνισε ότι ο ίδιος εμμένει στην πάγια θέση του για διάσπαση του δήμου Μυτιλήνης σε περισσότερους του ενός δήμους.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή, επεσήμανε ότι έχει συζητήσει κατ’ επανάληψη το θέμα και βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Υπουργό κ. Αθανασίου - ο οποίος ως Αν. Υπ. Εσωτερικών είχε δρομολογήσει νομοθετική παρέμβαση για αλλαγές στο Καλλικράτη - και ότι τις επόμενες ημέρες αναμένει να κατατεθεί σχετική διάταξη στη Βουλή, όπως τον ανέφερε προχθές στη Βουλή ο Υπ. Εσωτερικών κ. Μιχελάκη. Το ζητούμενο είναι, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης, να επιτευχθεί ο στόχος της διάσπασης σε περισσότερους τους ενός δήμους, ώστε να αποκατασταθούν δυσλειτουργίες και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που έχουν καταθέσει επίσημες περιφερειακές και τοπικές αυτοδιοικητικές ενώσεις και αρχές, και ανέφερε ότι – εξ όσων γνωρίζει – εκφρασθείσα βούληση περί διάσπασης έχει διατυπωθεί από όλους  τους  βουλευτές του νομού.